بنابر بر سخنان پیشینیان قهوه اولین بار در قرن نهم میلادی توسط یک چوپان اهل کشور اتیوپی به نام خالد کشف شد. خالد متوجه شده بود که گوسفندان او هنگام خوردن دانههایی شبیه به توت پرانرژی شده و شب ها را بیدار میمانند.
از این رو تصمیم گرفت این دانه را بررسی کند. بدین ترتیب این دانه مفید و انرژی زا کشف شد و به عنوان محبوبترین نوشیدنی در جهان مورد استفاده قرار گرفت و به تدریج به سرتاسر جهان منتشر شد.
پس از آن این گیاه به شبه جزیره عربستان رسید ، تجار این منطقه سعی می کنند بذر این گیاه را به دست آورند. شبه جزیره عربستان اولین منطقه ای است که بعد از اهالی کافا و اتیوپی اقدام به استفاده از قهوه نمود. اما بعدها در یمن رشد بیشتری یافت و بذر آن در سراسر این کشور کاشته شد. کم کم به ترکیه و ایران نیز وارد شد. سپس به فرانسه، انگلستان، امریکا گسترش پیدا کرد به طوری که هم اکنون برزیل بیشتری قهوه جهان را تولید میکند.
گیاه قهوه و گل های آن
درخت قهوه یکی از انواع گیاهانی است که همیشه سبز بوده و نام این درخت کافا نام دارد. این درخت از گیاهان گلدار و از خانواده روناسیان می باشد و در مناطق گرمسیری رشد می کند. این گیاه به طور معمول بین ۳ تا ۱۰ متر قد کشیده و در ۳ تا ۵ سالگی میوه می دهد. گلهایی خوشبو شبیه به گل یاس دارد. میوه این درخت شبیه به آلبالو است و هر درخت ممکن است بیش از ۲۰۰۰ میوه در هر فصل بدهد و بسته به نوع گردافشانی به دو نوع اصلی درخت قهوه عربیکا و درخت قهوه روبوستا تقسیم می شود.
کشورهایی که در مسیر خط استوا قراردارند مانند ویتنام، کلمبیا، اندونزی، اتیوپی، هندوستان، هندوراس،اوگاندا، مکزیک و گواتمالا و در نهایت برزیل که رتبه یک تولید قهوه در جهان را دارد، بهترین شرایط ممکن جهت کشت قهوه را در اختیار دارند.
انواع درخت قهوه
قهوه عربیکا: این نوع از گیاه قهوه مرغوبترین و پرمصرف ترین نوع از قهوه در جهان به شمار می رود که بیش از ۶۰ درصد قهوه تولیدی جهان را شامل می شود. دانه های قهوه عربیکا دانه هایی تخت و بیضی شکل هستند و یک انحنا در خط وسط لوبیای قهوه وجود دارد
قهوه روبوستا: درخت قهوه روبوستا ریشههای کم عمقی دارند و ارتفاع آنها بین ۵ تا ۱۰ متر است. قهوه روبوستا بومی مناطقی از اتیوپی است که خواص بسیاری دارد و در بیشتر مناطق رشد می کند. باردهی خوبی دارد.
قهوه لیبریا: قهوه لیبریکا نوعی قهوه است که منشا آن لیبریا کشوری در سواحل غرب آفریقا است. گیاهان قهوه لیبریکا بسیار بزرگتر از گیاهان عربیکا یا روبوستا هستند و دانه های قهوه درشت به خاطر طعم چوبی و دودی شدیدشان معروف هستند و در هنگام دم کردن، رایحه هایی از شکلات تلخ دارد.
♦جهت آشنایی بیشتر با مراحل تولید قهوه کلیک کنید.
یکی از محصولات شرکت ویتاسیب قهوه یزدی است که به صورت سنتی و کاملا ارگانیک تهیه شده و مدت زمان زیادی برای تهیه و سرو این نوشیدنی صرف نمی شود. جهت سفارش این محصول بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.
به این مقاله امتیاز دهید
- 0
- 2,056
عضویت در شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
آخرین مقالات
5 دیدگاه. پیغام بگذارید
بله قهوه طبع سرد داره و به همین دلیل ما قهوه یزدی رو پیشنهاد میکنیم. چون با زعفران، نبات یزدی،گل محمدی و هل ترکیب شده و طبع سرد قهوه ترک رو از بین برده. حتما یک بار امتحانش کنید.
طبع قهوه سرداست وبلغم میاره و اسیدمعده را زیادمیکنه.ویبوست میاره.گاز معده رازیاد میکنه.برای همه افراد خوب نیست.
متشکرم
سلام
نوش جانتون
عالی بود