طرز تهیه قهوه یزدی به روش خانگی

قهوه یکی از نوشیدنی‌های گرم و خوش طعم در سراسر جهان است که از دانه‌های آسیاب شده ی قهوه به دست میاد. طرز تهیه این نوشیدنی در هر کشور متفاوت است.

در کشور ما هم این نوشیدنی به روش‌های مختلفی آماده می شود. یکی از انواع نوشیدنی ها در ایران قهوه یزدی است. این نوشیدنی به صورت سنتی تهیه می شود و به همین دلیل طعم متفاوت و جالبی نسبت به انواع قهوه های دیگر دارد.

یکی از ترکیبات اصلی این نوشیدنی، قهوه ترک می باشد. اما به دلیل تفاوت در طرز تهیه قهوه یزدی و مخلفاتی که به آن اضافه می شود طعم و عطر آن با سایر قهوه ها فرق دارد. در ادامه به طرز تهیه قهوه یزدی به روش خانگی را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

این نوع از قهوه طی مدتی که به ایران و به خصوص یزد وارد شده، مردم در طرز تهیه ی آن با توجه به ذائقه‌ی خودشان تغییراتی دادن و به عنوان نوعی قهوه ی ایرانی یا بهتر بگیم یزدی جایگاه خودش رو در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده است.

پس از وارد شدن قهوه به ایران و یزد، مردم یزد با توجه به ذائقه خودشان تغییراتی را در ترکیب این نوشیدنی خوشمزه دادند. یزدیها معتقدند که طبع قهوه سرد است و برای از بین بردن سردی قهوه، افزودنی‌هایی مانند گلاب، هل و نبات را به آن اضافه می کردند و برای مدت زمان طولانی به طور متوسط حدود ۶ ساعت آن را می جوشاندند.

قهوه‌ی یزدی به دلیل شیوه‌ی جالب دم کردن در سالهای اخیر به عنوان یکی از آثار ناملموس ایران به ثبت  جهانی رسیده است.

مردمان یزد برای بزرگداشت فوت شدگان، در مراسم ختم، این نوشیدنی را تهیه و سرو می کردند. یزدی‌ها در ادامه نگه داری این رسم این نوع از نوشیدنی را در شکلی که امروزه به قهوه ی یزدی معروف است تهیه می کنند و در مراسم ختم و همچنین در ماه محرم و مراسم روضه خوانی آن را تهیه و سرو می کنند و تا امروز این رسم را زنده نگه داشته اند.

دم کردن قهوه یزدی در مراسم عزاداری

برای دم کردن قهوه یزدی بسته به تعداد افراد این نوشیدنی را تهیه می کنند. ابتدا ۴ الی ۵ لیتر آب را در ظرفی ریخته تا به جوش آید. سپس ۲ پیمانه پودر قهوه (پیمانه یا لیوان سنتی و مخصوص یزدی) را در صورتی که از قبل بو داده شده باشد به آن اضافه کرده  و اگر خام باشد آن را کمی تفت می دهند. سپس گلاب و همچنین هل و در نهایت نبات را به آن اضافه می کنند. میزان افزودن نبات بسته به ذائقه هر فرد دارد.

به طور سنتی یزدی ها برای خوش طعم تر شدن قهوه نوعی زغال خاص که نه در نوشیدنی خورد می شود و نه خاکستری به جا می گذارد درون قهوه می اندازند و بعد از کمی جوشیدن زغالها را از قهوه بیرون می آوردند و صبر می کنند تا نوشیدنی به اندازه کافی بجوشد. در نهایت شعله را کم کرده و حدود ۲ الی ۳ ساعت قل بخورد و قوام آید. بعد از جا افتادن قهوه را سرو می کنند.

طرز تهیه قهوه یزدی به روش خانگی: برای تهیه قهوه یزدی در صورتی که پودر قهوه اماده دارید برای هر نفر حدود یک پیمانه قهوه (یک‌و‌نیم قاشق چایخوری سرپر) و به ازای هر پیمانه قهوه ۲ تا ۳ پیمانه شکر اضافه کرده و به ازای هر نفر یک فنجان کوچک آب بریزید. بعد از ترکیب کردن این مواد اون رو داخل کتری یا قهوه جوش مسی مناسب ریخته و حرارت بدین تا زمانی که جوش بیاد. بعد ا اینکه به جوش آمد شعله را کم کرده تا حدود ۴۰ دقیقه قل بخورد. بعد ازاین مرحله هل، گلاب و نبات را به آن اضافه کنید. همچنین بسته به ذائقه و سلیقه تان از افزودنیهای دیگری مانند زنجبیل و دارچین هم برای خوش عطر شدن این نوشیدنی استفاده کنید. در نهایت حدود یک ساعت اجازه دهید قهوه جوش خورده و قوام آید. اکنون این نوشیدنی خوش طعم و عطر و مفید را در فنجان مخصوص قهوه ریخته و سرو کنید. نوش جان

یکی از محصولات شرکت ویتاسیب قهوه یزدی است که به صورت سنتی و کاملا ارگانیک تهیه شده و مدت زمان زیادی برای تهیه و سرو این نوشیدنی صرف نمی شود. جهت سفارش این محصول قهوه یزدی کلیک کنید.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • ناشناس
    ژوئن 4, 2022 20:53

    خیلی چرت و پرت
    فک کن اون قهوه چند ساعت بجوشه خب قهوه میسوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست