تفاوت قهوه یزدی با سایر قهوه ها

 ما در این مقاله قصد داریم به تفاوت قهوه یزدی با سایر ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

قهوه یک نوشیدنی محبوب است که از عصاره دانه های قهوه به دست می آید و در تمام دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد. این دانه خوش طعم و عطر و مفید نه تنها به عنوان یک نوشیدنی بلکه با توجه به طرز تهیه و ترکیب آن با سایر مواد غذایی مانند شکر، شیر و بستنی و با نام های مختلفی در تمام کافی شاپ های دنیا از جمله قهوه ترک، اسپرسو، کاپوچینو، لاته و همچنین انواع کافه گلاسه ها و دسرها مورد استفاده قرار میگیرد. از این دانه های خوشمزه در تهیه انواع بستنی ، شکلات و شیرینیجات نیز استفاده می شود.

طرز تهیه هر نوع از قهوه متفاوت است. به طور مثال قهوه ترک و اسپرسو در زمره قهوه های فوری هستند و با دستگاه قهوه ساز تهیه شده و به صورت تلخ و یا با توجه به ذائفه افراد با شیر و یا شکر مصرف می شوند.

متفاوت ترین و در عین حال پرخاصیت ترین نوع قهوه، قهوه یزدی است. نام گذاری این قهوه به این دلیل است که ۱۰۰ سال پیش مردمان شهر تاریخی یزد اولین کسانی بودند که با ترکیبات خاص خود اولین قهوه اصیل ایرانی را به وجود آوردند. یزدیها معتقد بودند که طبع قهوه به تنهایی سرد است و برای اینکه سردی آن از بین برود دانه های قهوه را با ادویه های گرم مانند هل و زعفران و دارچین ترکیب کرده و محصول جدیدی با طبعی معتدل و خوش عطر و طعم ایجاد نمودند. قهوه یزدی هم از نظر ترکیبات و طعم و هم از نظر روش طبخ با سایر قهوه ها متفاوت است. زمان آماده ساری قهوه یزدی نسبت به سایر قهوه ها طولانی تر است.

یزدیها از زمان های دور این نوشیدنی را در مراسمات سوگواری سرو میکردند. این رسم هنوز هم در بین مردم این شهر رایج است و همچنان در ماه محرم و صفر این نوشیدنی را در حسینیه ها و مساجد سرو می کنند.

برای تهیه قهوه یزدی به سبک سنتی یزد ابتدا باید دانه های  قهوه را در یک تاوه بو داده تا مغزپخت شود. سپس آنها را آسیاب کرده و با زعفران ، هل یا دارچین و شکر و گلاب ترکیب کرده و به مدت طولانی با شعله ملایم به آرامی طبخ کرد. از این روش در حسینیه ها و مساجد یزد برای مراسمات محرم استفاده می شود و زمان آماده سازی آن طولانی مدت است. این نوشیدنی مفید را در خانه نیز می توانید طبخ کنید. ابتدا پودر قهوه ترک را به همراه مقداری آب و کمی شکر یا نبات در قهوه جوش بریزید. مقدار مورد نیاز به تعداد نفرات شما بستگی دارد. به طور مثال به ازای هر نفر می توانید یک قاشق سر پر چایخوری پودر قهوه و ۳ قاشق چایخوری شکر و یک فنجان آب را در مرحله اول ترکیب کرده و به مدت ۴۰ الی ۶۰ دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید. در مرحله بعد افزودنیهایی همچون هل یا دارچین، زعفران و گلاب را به آن اضافه کرده و ۴۰ الی ۶۰ دقیقه دیگر هم با شعله ملایم اجازه دهید بجوشد. اکنون می توانید یک فنجان قهوه یزدی خوش طعم و عطر را میل بفرمایید.

در صورتی که زمان برای شما مهم است و پرمشغله هستید و زمان زیادی برای تهیه این نوشیدنی ندارید می توانید از پودر قهوه یزدی آماده طبخ ویتاسیب استفاده کنید. به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری سر پر پودر قهوه آماده، یک فنجان کوچک آب را با هم کاملا مخلوط کنید و اجازه دهید ۳۰ الی ۴۰ دقیقه با شعله ملایم بجوشد و قوام آید. ترکیبات این محصول شامل پودر قهوه ترک، زعفران، هل و برگ گل محمدی و نبات یزدی است. از آنجایی که مقدار کمی نبات در این محصول استفاده شده است می توانید با توجه به ذائقه خود نبات بیشتری به آن اضافه کنید.

جالب است بدانید مفیدترین زمان نوشیدن قهوه بین ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰ صبح است.

در صورت تمایل جهت اطلاعات بیشتر و خرید این محصول اینجا کلیک کنید

3 دیدگاه. پیغام بگذارید

  • سلام
    حتی اگه ۲۰ دقیقه هم سنجاقی و روی شعله خیلی کم هم بجوشه دو سوم آب تبخیر خواهد شد
    حاضرم حضوری ثابت کنم

  • محیا ابویی
    جولای 16, 2023 13:18

    سلام و درود
    در مقیاس کم به اندازه یک فنجان کمتر بجوشد
    اما اگر نیمی از قهوه جوش اب میریزید و به همان اندازه قهوه نیز بیشتر میریزید مشکلی در جوشیدن ۲۰ الی ۳۰ دقیقه ندارد.

  • سلام یک فنجان کوچک اب برای ۴۰ دقیقه بجوشه حتی ملایم ته دیگ قهوه نمیشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up