مقدار مورد نیاز قهوه یزدی را با آب به مدت حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده و میل نمایید.
معرفی قهوه یزدی
تاریخچه قهوه یزدی
ما در این مطلب به معرفی قهوه یزدی خواهیم پرداخت. جهت آشنایی با این محصول خوش طعم و دلچسب با ما همراه باشید.
قدمت قهوه یزدی بر مبنای مدارک شفاهی و منابع تاریخی به زمانهای بسیار دور برمیگردد. برخی از منابع، تاریخچه آن را به دوره قبل از ورود چای به ایران، نسبت میدهند؛ در حالی که به گفته برخی از منابع دیگر، قدمت تهیه و دم کردن این نوع خاص از قهوه در یزد به دوره حکومت قاجار برمیگردد.
پس از کشف قهوه در اتیوپی، این نوشیدنی، راه خود را به عربستان، یمن، ایران و دیگر کشورهای همسایه باز کرد. روش تهیه قهوه در کشور عربی به این صورت بود که عربها، دانههای قهوه را با ادویههای مختلف از جمله زنجبیل، دارچین و هل بوداده میکردند و آن را بدون افزودن شکر، بهصورت تلخ مینوشیدند.
قهوه دقیقا با همین طرز تهیه به ایران و شهر یزد، وارد شد و پس از آن بود که مردم یزد، با اعمال تغییرات و افزودن شکر، نبات و هل، آن را تبدیل به یک نوشیدنی محلی و مطابق سلیقه خود کردند.
مردم یزد بر این باور بودند که طبع قهوه سرد است. به همین دلیل، آنها دانههای قهوه را در ظرفی شبیه به تابه بوداده میکردند؛ اما با این روش، قهوه مغزپخت نمیشد.
برای همین، یزدیها قهوه بوداده را برای مدت زمانی طولانی همراه با گلاب، نبات و هل میجوشاندند و در نهایت، بهعلت نبود آسیاب مخصوص دانههای قهوه در گذشته، نوشیدنی را از صافی عبور میدادند و سپس سرو میکردند.
ساکنان فلات مرکزی ایران در مراسم ختم، برای بزرگداشت از دست رفتگان خود، این نوع خاص از قهوه را سرو میکردند. یزدیها نیز این رسم را زنده نگه داشتند و به همین دلیل است که امروز، همه ما قهوه یزدی را بهعنوان اثر ثبت شده ملی میشناسیم.
ثبت قهوه یزدی در فهرست آثار ملی کشور
قهوه یزدی، نمونه بومیسازی شده یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی است و از این نظر، تعاملهای فرهنگی مردم یزد را به ما نشان میدهد؛ مردمانی که با تغییر یک ماده غذایی جدید، یک نوشیدنی جدید را طبق میل و ذائقه خود، خلق کردند. قهوه یزدی در تیر ماه سال ۱۳۹۸ در اجلاس سراسری میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسید.
قهوه غلیظ و گس یزدی با طعم شیرین و عطر هل در فنجانهای کوچک در مراسم مراسم مذهبی در یزد سرو میشود. اگر در ماه محرم به شهر یزد سفر کردید، حتما این نوشیدنی را امتحان کنید تا طعم اصیل و فوقالعاده آن در ذهن شما نقش ببندد.
ترکیبات قهوه یزدی
این نوشیدنی کم نظیر از قهوه ترک ، هل ، گل محمدی ، نبات یزدی ، زعفران تشکیل شده است.
روش مصرف
یکی از محصولات شرکت ویتاسیب قهوه یزدی است که به صورت سنتی و کاملا ارگانیک تهیه شده و مدت زمان زیادی برای تهیه و سرو این نوشیدنی صرف نمی شود. جهت سفارش این محصول بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.
به این مقاله امتیاز دهید
4.8/5 - (20 امتیاز)
- 0
- 1,626
عضویت در شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
آخرین مقالات
2 دیدگاه. پیغام بگذارید
سلام و عرض ادب
خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید
سلام اطلاعات مفید جالبی بود