درخت سیب

  درخت سیب با نام علمی M. pumila درختی برگریز از خانواده گلسرخیان است که به خاطر میوه شیرین و گوشتی‌اش شناخته شده‌است. سرزمین اصلی این درخت آسیای مرکزی است.  سیب در برخی فرهنگ‌ها از اهمیت مذهبی و اساطیری بالایی برخوردار است؛ از جمله فرهنگ اهالی اسکاندیناوی، یونان و مسیحیان اروپایی قدیم. سیب همچنین یکی از سین‌های اصلی هفت‌سین است.بیش از ۷٬۵۰۰ رقم سیب در سراسر جهان شناخته شده وجود دارد. در این مطلب با انواع سیب در ایران آشنا می شویم.

انواع درخت سیب در ایران

انواع مختلفی از این میوه در ایران وجود دارد که عمدتا خواص آنها مشابه یکدیگر است و تنها در طعم کمی تفاوت دارند. در بازار ایران سیب سرخ و سیب زرد از اهمیت زیادی برخوردار است و اغلب این دو نوع سیب مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران مناطق کوهستانی زیادی وجود دارد که اکثرا سردسیر بوده و از نظر آب و هوایی، مناسب برای تولید و پرورش سیب می باشد.

سیب زرد

این نوع سیب محبوبترین سیب در بازار سیب ایران است که به رنگ زرد، طلایی و یا سبز کمرنگ در بازار عرضه می شود. سیب های زرد بسیار شیرین و گوشتی ترد و سفید رنگ دارند. طعم سیب های زرد با توجه به منطقه ای که در آن رشد می کنند متفاوت است.

سیب زرد سرشار از فیبر است که باعث کاهش وزن، کلسترول خون و قند خون می شود. این میوه خوش طعم و شیرین دارای ویتامین های A ، C ، پتاسیم و بورن است.

سیب سرخ

سیب سرخ یا یک نوع تاگ‌سازی از درخت سیب است که از اصلاح نژادی حاصل شده‌است. از این نوع سیب ۵۰ رقم موجود است. اصل این سیب از شهرستان مادیسون، ایالت آیووا واقع در آمریکا می‌باشد که در سال ۱۸۸۰ میلادی برداشت گردید.

سیب قرمز، دارای گوشتی خامه ای رنگ با بافت پفکی، نرم و آبدار است. این نوع سیبب ها بیشتر از اصلاح نژاد سایر سیب ها حاصل شده اند. این سیب اولین بار در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر مادیسون ایالت آیووا در آمریکا برداشت گردید. بیش از ۵۰ نوع از سیب قرمز موجود می باشد. سیب قرمز ماده ای به نام فلوریدزین در پوست خود دارد که موجب بهبود تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان بخصوص در خانم های یائسه می گردد.

پوست سیب سرخ دارای ماده ای به نام فلوریدزین است که برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. سیب سرخ دارای انواع مختلفی مانند سیب رم، قرمز لبنانی، مکینتاش، سوپر چیف و رد چیف است.

سیب سبز

منشا سیب سبز در کشور استرالیاست که در ایران م کشت می شود و دارای طعمی ترش و ملس است. این میوه در اوسط مهر برداشت می شود.

از خواص این میوه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش وزن
  • جلوگیری از دیابت
  • حفظ سلامت قلب و عروق
  • تنظیم سیستم گوارشی
  • سلامت مغز، دندان، پوست،
  • پیشگیری از آلزایمر و آسم
  • پاکسازی کبد
  • مفید برای بینایی، انعقاد خون و استخوان

سیب گلاب

سیب گلاب از انواع سیب هایی است که در ایران کشت می شود. این میوه در اوایل تابستان می رسد و دارای طبع گرم و تر است. این میوه دارای طعمی دلچسب و خوش طعم و شیرین است که برای تهیه مربا و کمپوت استفاده می شود. سیب گلاب داری انواع مختلفی همچون سیب گلاب زعفرانی و کاکس ارنج است. سیب قندک و سیب سفید نیز از انواع سیب گلاب است.

سیب سفید نوعی از سیب است که کمیاب بوده و منشا آن استرالیا است.

نوعی دیگر از میوه سیب به نام سیب آبی وجود دارد که گیاه بومی مخصوص مناطق گسترده‌ از جمله کشورهای مالزی و هند می باشد. نهال این نوع میوه در ایران خرید و فروش می شود.

بیش‌ترین کاربرد درخت سیب آبی به دلیل تولید چوب مرغوب و با کیفیت آن و میوه های خوشمزه و معطر انجام می شود. از چوب آن برای ساختن ابزارهای موردنیاز استفاده می کنند. حتی از پوست آن در طب سنتی استفاده می شود. برگ های درخت سیب آبی خوراکی بوده و از آن برای دلمه استفاده می کنند. میوه‌ درخت سیب آبی مزه ی شیرینی دارد و طعم ملایمی دارند درست مثل طعم سیب می باشد. بافت داخلی آن حالت ترد و آبکی مانند هندوانه می باشد که از میوه های آن برای تهیه سالاد استفاده می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست