مختصری درباره دارچین
دارچین و خواص بی نظیر آن: دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها میریزند و همچنین یکی از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب میشود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جداگلبرگ میباشد و همیشهسبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گلهای منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوهایرنگ است دارچین میگویند.
دارچین ادویه ای است که از پوست داخلی درخت سینامومام گرفته می شود. نوارهایی از پوسته داخلی درخت که گرفته شده و خشک می شود و به صورت رول هایی که به نام چوب دارچین شناخته می شوند به فروش می رسند..
تفاوت دارچین سیلان با دارچین کاسیا
دارچین در دو نوع دارچین سیلان و دارچین کاسیا در بازار عرضه می شود. دارچین سیلان به رنگ قهوه ای روشن است و چوب هایی نازک و نرم دارد. دارچین سیلان به عنوان ادویه پخت و پز محسوب شده و بسیار گران تر از دارچین کاسیا است
دارچین کاسیا متمایل به رنگ قهو ای تیره با بافتی ضخیم تر و زبرتر از دارچین سیلان است. دارچین کاسیا کیفیت پایین تری داشته و بسیار ارزان تر بوده و در سراسر جهان رایج تر است و تقریبا در تمام سوپرمارکت ها به فروش می رسد.
مهمترین خواص دارچین
منبعی غنی از آنتیاکسیدان: در میان ادویهها نیز دارچین بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد حتی بیشتر از سیر، آویشن و رزماری
خواص ضدالتهابی: آنتیاکسیدانهای موجود در دارچین به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حملهی قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند.
محافظت از قلب: یکی دیگر از فواید بی نظیر دارچین، تأثیر آن در کاهش ابتلا به عوامل بیماریهای قلبی مانند فشار خون، کلسترول و تریگلیسرید است.
مقابله با دیابت: دارچین بهعنوان یک مادهی غذایی ضددیابت شناخته شده است. زیرا از طرفی قند خون را کاهش میدهد و از طرف دیگر میزان حساسیت هورمون انسولین را افزایش میدهد.
جلوگیری از کاهش سطح یادگیری و مراقبت از فعالیتهای مغزی: محققان اثبات کردهاند که خواص آنتیاکسیدانی دارچین میتواند از مغز در برابر بیماریهای مرتبط با آن مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت کند.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان: دارچین بهخاطر دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی از تخریب دیانای، جهش سلولی و رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. این خواص دارویی به علت وجود مادهای بهنام سینامالدهید است که باعث میشود سلولهای مستعد ابتلا به سرطان، خودبهخود تخریب شوند.
جلوگیری از عفونت و ورود ویروسها: روغن دارچین میتواند به کاهش خطر ابتلا به ویروس اچآیوی نیز کمک کند
حفظ سلامت دندانها و خوشبوکنندهی دهان: دارچین در مبارزه با باکتریهایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی دندان و ایجاد حفره در دندان، عفونت زبان و بوی بد دهان میشوند، نقش مهمی ایفا کند. روغن دارچین بهخاطر بوی خوش و خاصیت ضد عفونیکنندگیاش در تهیهی محصولات بهداشتیای مانند شامپو و نرمکننده نیز استفاده میشود.
جلوگیری و درمان قارچ: دارچین در کاهش مقدار قارچ آلبیکانس که نوعی مخمر است و باعث بروز قارچ در سیستم گوارش میشود، بسیار مفید است.
سلامت پوست: دارچین بهخاطر خواص آنتیباکتریال و ضدمیکروبی خود از پوست در برابر سوزش، جوش، حساسیت و عفونت محافظت میکند. ترکیب عسل و دارچین برای محافظت از پوست در برابر آکنه و آلرژی تجویز میشود.
جایگزین مناسب برای شکر: شیرینی طبیعی دارچین به شما کمک میکند میزان مصرف شکر و در نتیجه بار گلیسمی وعدهی غذاییتان را کاهش بدهید. دارچین با کاهش میزان قند خون، باعث کاهش اشتها و کم کردن وزن نیز میشود.
نگهدارندهی مواد غذایی: به خاطر ویژگی آنتیباکتریالی و همچنین آنتیاکسیدانی، دارچین میتواند بهعنوان نگهدارندهای طبیعی برای بسیاری از مواد خوراکی بهکار رود.
به این مقاله امتیاز دهید